Heraanleg Oudebareellei

Water-link i.s.m. Aquafin, Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en stad Antwerpen leggen de Oudebareellei opnieuw aan. De riolering, het wegdek en de voetpaden worden vernieuwd. Volgens de huidige planning starten de werken vanaf 23 september 2024. De werken zullen ongeveer één jaar duren.

De riolering in de Oudebareellei is aan vernieuwing toe. Water-link i.s.m. Aquafin vernieuwt de riolering met een gescheiden rioleringsstelsel. Ook de huisaansluitingen worden vervangen. Op die manier wordt in de toekomst regenwater en vuil water in de straat afgescheiden afgevoerd.

Dit biedt aan AWV en stad Antwerpen de mogelijkheid om na de vernieuwing van de riolering ook de rijweg, de parkeerstroken en voetpaden opnieuw aan te leggen.

De voetpaden krijgen een breedte van 1m80 en de parkeerstroken worden aangevuld met groenzones. Deze maken de Oudebareellei leefbaarder en werken visueel versmallend, waardoor het gemotoriseerd verkeer automatisch snelheid mindert.

Er komen toegankelijke bushaltes in de Oudebareellei, zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Deze haltes vervangen de huidige haltes in de Eethuisstraat en de Deuzeldlaan.

Op 7 december 2023 werden de ontwerpplannen voorgesteld tijdens een infomoment in het districtshuis Merksem. De aanwezigen konden de plannen inkijken en de nodige vragen stellen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.